Disclaimer     Sitemap   
U bent hier:  Algemeen
De MFA
Algemeen
Foto's
Art impressions
Gebruik Sportzaal
Activiteiten
Het bestuur
Nieuws
Overig nieuws
Contact


MultiFunctionele Accommodatie "De Spil"

Floralaan 2

9421 NN Bovensmilde

 

 

E-mail:  info@mfadespil.nlAbout leather
   Terug naar vorige pagina

Gemeente gaat MFA Bovensmilde beheren

Op 31 december gaat de gemeente Midden-Drenthe zelf het gebouw van de MFA in Bovensmilde beheren. Het bestuur van de Stichting MFA Bovensmilde draagt het gebouw dan over aan de gemeente. Voor de gebruikers heeft dit geen directe gevolgen. Zij kunnen gewoon gebruik blijven maken van de MFA.

Opzegging

Een jaar geleden gaf het bestuur aan te willen stoppen met het beheer en exploitatie van de MFA. In het gebouw zijn verschillende sportactiviteiten en het dorpshuis ondergebracht. De combinatie van die verschillende functies bleek voor het bestuur lastig te beheren. Bovendien had de stichting onvoldoende financiŽle middelen om nodige aanpassingen aan het gebouw te doen.

Dorpshuisfunctie

Wethouder Erjen Derks: ďWe hebben in goed overleg besloten dat het overdragen van het gebouw aan de gemeente de beste oplossing is voor Bovensmilde. Voor Bovensmilde zien we met de gebruikers mogelijkheden voor een breed gedragen dorpshuis in Bovensmilde. Het MFA bestuur gaat aan de slag met een plan dat aansluit bij de behoefte van Bovensmilde.Ē

Oproep

Het MFA bestuur roept organisaties en verenigingen uit Bovensmilde op om met ideeŽn te komen voor de invulling van de dorpshuisfunctie. Dat kan via info@mfadespil.nl


MFA de Spil in coronatijd

Het sportseizoen is weer bezig en de scholen zijn weer begonnen. Het gebouw is inmiddels voorzien van looproutes en overige aanpassingen waardoor toiletten, douches en kleedkamer weer deels bruikbaar zijn. Vanaf de leeftijd van 18 jaar mogen er maximaal 7 personen in de kleedkamers en in de doucheruimte 2 personen tegelijk.

Per 1 juli kan MFA de Spil weer groepen tot 40 personen ontvangen.

We volgen hierbij het volgende protocol:
- Bij klachten blijf je thuis
- Tafels en stoelen worden volgens de 1,5 meter geplaatst.
- Voor het begin worden deuren, tafels en stoelen ontsmet
- De bezoekers moeten bij aankomst de handen ontsmetten met desinfectans
- We zorgen voor een goede luchtventilatie
- Vermijd zoveel mogelijk toiletbezoek, op de deuren staan nadere richtlijnen.
- Na afloop moeten tafels, stoelen en deuren door de gebruikers worden gereinigd.

Door het volhouden van de 1,5 meter en de basisregels blijft het mogelijk om te sporten en kunnen er zelf weer evenementen en vergaderingen plaatsvinden in de Spil.

Vragen?

Neem contact op met Willem Veldhuis op nummer (06)23473734 of mail naar coordinator@mfadespil.nl


Welkom

Van harte welkom bij de Multi Functionele Accommodatie (MFA) De Spil te Bovensmilde.

De accommodatie heeft een schitterende dorpshal met annex een dorpshuis.
Een prachtige sportzaal met kleedruimtes en douches, een ruime kantine met een leuke bar en een jeugdontmoetingsruimte op de eerste verdieping.
Deze ruimte is geschikt gemaakt voor diverse culturele aktiviteiten (o.a. computercursussen, workshops e.d.).

Voor algemene informatie en/of aanmelden als gebruiker voor één van de ruimtes, kunt u via e-mail contact opnemen met het secretariaat van het stichtingsbestuur MFA Bovensmilde info@mfadespil.nl. Bij het huren van de sportzaal of één van de ruimtes op korte termijn kunt u contact opnemen met de coördinator de heer Willem Veldhuis tel. (06) 23 47 37 34 of e-mail coordinator@mfadespil.nl

De accommodatie wordt gebruikt door de voetbalvereniging BSVV, Sportvereniging WIK, jeugdwerk, ouderenzorg, een aantal welzijnsorganisaties en een tweetal basisscholen: obs. De Meenthe en cbs De Wingerd.

De MFA Bovensmilde is gelegen aan de Floralaan 2 in Bovensmilde. Het algemene telefoonnummer is (0592) 42 00 95.

Geschiedenis

Dit is een verhaal over zeven lange jaren en begint in 2001.
De voetbalvereniging BSVV diende een nieuw onderkomen te krijgen, omdat het gebouw in die tijd niet meer voldeed aan de gestelde eisen.
Direct kwam dan ook de vraag: Waarom niet de dorpskern Bovensmilde hierbij betrekken om wellicht een Multifunctioneel gebouw te plaatsen. Deze overweging werd meegegeven aan een werkgroep om te bekijken of dit te realiseren viel in het dorp Bovensmilde!

Er moest belangrijk werk verricht worden en de werkgroep en de gemeente waren er zeker van dat dit zou lukken!  Er werd overleg gepleegd in groot en klein comité.
Iedereen had het goede voor ogen om de Multi Functionele ruimte binnen de dorpskern van Bovensmilde te gaan realiseren. De beoogde gebruikers namen zitting in de diverse werkgroepen en er werd lustig overleg gepleegd. Echter de realiteit diende onder ogen gezien te worden; daar waar vele personen, met verschillende karakters en even zoveel denkwijzen hun visie geven over een dergelijk grootschalig project is de kans groot dat zaken niet direct en consequent afgehandeld worden.
Het einde van dit verhaal was dat er zoveel overleg is gepleegd dat niemand meer exact wist wat er nu daadwerkelijk besproken en afgesproken was.

De gemeente Midden-Drenthe ontwikkelde daarom een concreet plan voor een Multi Functionele Accommodatie (MFA) in de dorpskern te Bovensmilde.